Retour & Omruilen

Algemene info

 • Zoals heel wat webshops zullen helaas ook wij sinds veel tegenzin €5 moeten aanrekenen als je aankoopbedrag na retour onder de €30 valt. Dit zijn de verzendkosten die we op ons namen om het pakket naar jou te verzenden. We houden deze kost af van het terug te betalen bedrag. Vraag dus zeker eerst meer info als je twijfelt over een artikel via sales@babsilou.be. 

 

 • GEEN RETOUR op afgeprijsde artikelen, outlet, koppelverkoop of solden. Dit zijn artikelen die onze collectie verlaten aan kleine prijsjes. Vraag ook hierover gerust meer info alvorens te bestellen als je twijfelt, we helpen je met veel plezier verder 😉

 

 • Retours die niet werden aangemeld op retour@babsilou.be, retours die later dan 14 dagen na ontvangst bij ons toekomen, retours met kleding die gedragen werd of vreemd ruikt of retours met afgeprijsde artikelen worden niet door ons verwerkt. Deze schenken wij rechtstreeks aan het goede doel Moeders voor Moeders.

 

 • Het duurt 14 dagen eer je retour verwerkt is. Heb je na 14 dagen geen terugbetaling ontvangen, stuur dan pas een berichtje naar sales@babsilou.be.

 

 • Twijfel je over de maat of pasvorm van een artikel? Stuur een berichtje naar sales@babsilou.be voor meer advies. We helpen je graag verder.

 

Welke artikelen kun je retour zenden?

We kunnen enkel artikelen terugbetalen die ongedragen zijn, ongewassen zijn en die zich in een perfecte staat bevinden. Ook alle originele labels moeten er nog aan hangen. Artikels die duidelijke sporen van gebruik vertonen (vlekken van make-up, parfum, sigarettenrook enz.) kunnen wij niet meer verkopen en deze kunnen wij dus niet terugbetalen. Wij behouden het recht voor retourzendingen te weigeren bij het vermoeden dat de artikelen reeds zijn gebruikt of bij vermoeden van schade aangebracht door schuld anders dan de verkoper of de leverancier van het artikel.

 

Welke artikelen kun je NIET retourneren? 

 • Om hygiënische redenen nemen we geen juwelen, sjaals, mutsen, haarbanden en haaraccessoires retour.
 • Aankopen uit de solden of outlet of afgeprijsde artikelen nemen wij niet terug.  

 

Hoe kun je een artikel terugsturen?

De eventuele retourkosten zijn voor eigen rekening. Retourneren kan enkel via Bpost naar onderstaand adres.

 • Meld je retour steeds aan via retour@babsilou.be met vermelding van je naam, ordernummer en het artikel.

 

 • Zet op de pakbon een kruisje bij het artikel dat je wil terugzenden. Stuur het product ongebruikt terug, en bij voorkeur in de originele verpakking. Indien je de pakbon niet meer hebt of als deze er niet bij zit, voeg er dan een briefje bij met vermelding van je naam en het ordernummer (voorbeeld #123456). Zonder pakbon of briefje met je naam en ordernummer kunnen we je order niet terugbetalen.

 

 • Stuur je pakketje binnen de 14 dagen na ontvangst terug naar ons. Pakketjes die later dan 14 dagen na ontvangst bij ons geleverd worden, kunnen we niet meer terugbetalen. Verzend je retour om veiligheidsredenen (net zoals wij jouw pakketje versturen) steeds met track en trace code. Hou ook het bewijs van verzending goed bij. We zijn niet verantwoordelijk voor het verlies van teruggestuurde pakketjes.

 

 • Retouradres: Babsilou – Krijkelberg 7 – 3272 Messelbroekinfo@babsilou.be.

 

 • Van zodra ontvangen en gecontroleerd kunnen wij de terugbetaling van je retour in orde brengen. Hou er rekening mee dat de verwerking en terugbetaling 14 dagen duurt en steeds standaard gebeurt via dezelfde manier waarop je de oorspronkelijke bestelling betaald hebt (Via Mollie voor Bancontact, kredietkaart, iDEAL of via overschrijving). Je ontvangt een automatische mail wanneer de retour verwerkt is. 

 

Gratis producten

Wanneer je een artikel gratis krijgt vanaf een bepaald aankoopbedrag dien je dit artikel terug mee retour te sturen wanneer het totale aankoopbedrag door de retour lager is of wanneer niet meer aan de actievoorwaarden voldaan wordt. Zo niet wordt dit artikel aangerekend.

Omruiling

Laat ons via sales@babsilou.be weten welk artikel je wil omwisselen en schrijf dit ook op de pakbon.

Stuur het artikel terug naar ons.

Indien de maat waarin je wil omwisselen nog beschikbaar is sturen we je na ontvangst deze op zonder extra verzendkosten.

Liefs, Babsilou  ♥